Nederlandse kampioenschappen Hip Hop in Tilburgse Koepelhal

TILBURG – In de Koepelhal in Tilburg wordt dit weekeinde hetNetherlands Hip Hop Dance Championship 2016 gehouden. Zondag zijn er kwalificatieronden voor Hip Hop International in Las Vegas in augustus.

100 deelnemers uit heel Nederland battlen op deze zaterdag een-op-een. Zij vertonen verschillende moves en jumping actions. Lloyd Marengo is een van de juryleden en ook coach bij het televisieprogramma Battle on the dancefloor. Hij noemt de helft van de deelnemers goed. “Het gaat om meer dan een goeie energie neerzetten. Goed freestylen vraagt creativiteit, muzikaliteit, techniek en vooral een goed ritmegevoel.” Volgens hem kan je hiphoppen aanleren, maar niet het ritmegevoel. ,”Dat moet in je zitten.”

 

DJ Stayfun zorgt dit weekeinde voor stevige beats die galmen door de Koepelhal. “Leuk dit kampioenschap in de Spoorzone. In 013 zijn ook regelmatig hiphop-optredens, ik noem Tilburg een hiphopstad.” Afhankelijk van de battlestijlen All styles, popping en locking kiest hij zijn muziek. Zo varieert hij bijvoorbeeld B-Boy-breaks met hiphop- en housebeats.

 

Zondag doen er 46 deelnemers mee aan Hip Hop International om zich te kwalificeren voor Las Vegas.

 

 

Original Story: http://www.bd.nl/regio/tilburg-e-o/tilburg/nederlandse-kampioenschappen-hip-hop-in-tilburgse-koepelhal-1.5793544