Dansatorii de la «Lil Motion Dance School», calificaţi la etapa mondială a concursului «Hip Hop International»
Luni, 21 Martie 2016 | Andreea ICONARU | 1 Comentarii

Dansatorii de la «Lil Motion Dance School», calificaţi la etapa mondială a concursului «Hip Hop International»

* membrii trupei Lil Style au reuşit performanţa de a se califica la faza mondială a unui renumit concurs de dans, Hip Hop International (HHI) * etapa mondială se va desfăşura în luna august, în Las Vegas * din păcate, posibilităţile financiare ale şcolii de dans Lil Motion Dance School, de care aparţine trupa Lil Style, fac aproape imposibilă deplasarea în America a dansatorilor brăileni
În perioada 18 - 19 martie, Lil Motion Dance School a participat la concursul “Romanian Hip Hop Dance Championship”. De fapt, aceasta a fost etapa naţională a unei competiţii internaţionale anuale în care se întrec cei mai buni dansatori ai lumii. Una dintre trupele brăilene ale şcolii de dans s-a calificat în etapa mondială, care va avea loc în America, însă costurile enorme pe care le presupune această deplasare ar putea duce la neprezentare.

Două trupe de dans din cadrul Lil Motion Dance School au participat la etapa naţională a concursului “Hip Hop International” (HHI), unde au reprezentat Brăila. Instructorul Liliana Stan a făcut parte din juriu. La categoria Juniori, şcoala brăileană de dans a fost reprezentată de trupa New LiL, copiii reuşind să obţină locul şase. La categoria Varsity, LiL Style s-a clasat pe locul doi, ceea ce le oferă posibilitatea de a reprezenta România mai departe în competiţie, la etapa mondială. Aceasta se va desfăşura la începutul lunii august, în Las Vegas.

Totuşi, reprezentanţii Lil Motion Dance School îşi fac griji în ceea ce priveşte costurile enorme pe care le presupune deplasarea în America. Este foarte probabil ca drumul către succes pentru dansatorii brăileni să se oprească aici, pentru că şcoala de dans nu este susţinută din punct de vedere financiar, după cum susţine Liliana Stan, cea care a înfiinţat Lil Motion Dance School. “Ajungem din nou să urcăm pe podium şi nu reuşim să facem această deplasare din cauză că nu suntem ajutaţi. Suntem singura şcoală din Brăila care are rezultate constante, dar nu este susţinută de nimeni. Din această cauză, nu am reuşit să facem anul trecut în octombrie deplasarea la Campionatul Mondial de la Rimini unde ne-am clasat cu 5 coregrafii, în luna iulie în Canada, în luna august în America. Sperăm ca de această dată să găsim înţelegere la autorităţile locale şi la cei care au posibilitatea să ne susţină din punct de vedere financiar. LiL Style este cea mai veche şi constantă trupă din Brăila, cu rezultate extraordinare şi eu cred că merită să fie susţinută”, a spus Liliana Stan.

Ce este «Hip Hop International» sau HHI

Concursul de dans “Hip Hop International” (HHI) a apărut în 2002, în Los Angeles şi a reprezentat de-a lungul anilor rampa de lansare pentru numeroase vedete în domeniu, printre care şi echipa de dans a lui Randy Jackson de la MTV America. Competiţia este recunoscută în peste 100 de ţări din lume.

În 2010, a avut loc prima ediţie a Campionatului Naţional HHI România, la Oradea. Atunci, câştigătorii acestei competiţii - trupele “The Kittens” Bucureşti şi “Lil Style” Brăila - au reprezentat pentru prima oară România la etapa mondială desfăşurată în Las Vegas.

Anul trecut, o altă trupă brăileană a reprezentat România la faza mondială a competiţiei de dans, care a avut loc în San Diego, “D-Strict”, alături de alte două formaţii româneşti: “X-style Kids” şi “Trouble Crew”.

De precizat că Liliana Stan, fondatorul şcolii de dans Lil Motion Dance School a urmat şi absolvit cursul “Hip Hop International Rules and Regulations Course”.

 

 

Original Story: http://www.obiectivbr.ro/dansatorii-de-la-%C2%ABlil-motion-dance-school%C2%BB-calificati-la-etapa-mondiala-a-_id113568