Véget ért a VI. Hungarian Hip Hop Dance Championship. Az ország legelismertebb street dance versenyén több mint ötszáz táncos, közel száz produkcióját értékelte a nemzetközi zsűri. A verseny négy kategóriájának dobogós helyezettjei jogosultságot szereztek arra, hogy az amerikai világbajnokságon képviselhessék hazánkat. Az első magyar hip hop válogatott a harmadik helyezést érte el a kategóriájában, így biztosan részt vehetnek a Hip Hop Olimpián.

Eldőlt, kik azok a hazai csapatok, akik képviselhetik az országot az USA-ban augusztus 7-12-e között, a World Hip Hop Dance Championship bajnokságán. Dobogós helyezést ért el az első magyar hip hop válogatott, a Full Cool Crew is, ezzel megszerezve a világbajnokságon való részvételi jogot.

Világszínvonalú produkcióval lepte meg a zsűrit egy kaposvári csapat, az NDC Dreamers. A táncosok mind technikájukban, mind előadásmódjukban lenyűgözték a bírákat, így egyértelműen nekik járt az első helyezés a megacrew kategóriában. A felnőtt kategória tavalyi bajnok csapata, a New Dance World crew idén is magasan kiemelkedett az indulók közül és sikerült megvédenie bajnoki címét.

A rendezvényt Jammal és a GrooveTroop különleges fellépése színesítette, hiszen a közönség ezen a rendezvényen hallhatott először élő hangszereken megszólalni igazi klasszikus hip hop számokat.

A hazai megmérettetés után a nyertes csapatok mostmár minden erejükkel a világbajnokságra koncentrálhatnak. A válogatott sem torpan meg a harmadik helyezés után, hanem keményen edz tovább, hogy a legjobb formáját hozza a világ legnagyobb hip hop csatáján.

 

A kategóriák nyertesei:

Junior divízióban:

  1. Fitdance Kids Crew
  2. Feel Good Kids
  3. A Force 1 - Kartell

 

Varsity divízió:

  1. Mixerveit
  2. Feel Good Junior
  3. Full Cool Crew

 

Felnőtt divízió:

  1. NDW crew
  2. X-tereme Crew
  3. Black Time – Sisterhood

 

Megaschool divízió:

  1. Supabeat Army
  2. NDW N.G.
  3. A Force 1 – Beats

 

Megacrew divízió:

  1. NDC Dreamers
  2. The Panic Megacrew
  3. Decision crew

 

K-POP divízió:

  1. Anonymus
  2. Coverdose
  3. Echo

 

 

 

Full Story: http://pcpult.hu/kulvilag/cooltura/otszaz-tancos-vett-reszt-magyarorszag-legnagyobb-hip-hop-versenyen.html