ZEVENAAR – Afgelopen weekend was het MECC in Maastricht het bruisende middelpunt van een van de 47 wereldwijde voorrondes van Hiphop International. De grande finale van deze voorrondes vindt plaats in Phoenix, Arizona (USA).

DJF Dance Centre was sterk vertegenwoordigd. Met twee volle touringcars vertrokken vanuit Zevenaar liefst zes dance crews die uitkwamen in drie categorieën; Juniors, Varsity en Adults. Hiphop International organiseerde voor de eerste keer in Nederland ook een danswedstrijd voor mensen met een beperking. Vanaf de oprichting van DJF geeft eigenaar Joeri van Grol lessen aan deze doelgroep in Zevenaar en Arnhem.
Speciaal voor deze wedstrijd zijn zij gestart met een nieuwe groep: DJF Special Heroes Crew. In vier trainingen hebben zij een choreo aangeleerd wat geresulteerd heeft in een eerste plaats in deze speciale categorie.
Een leuk extraatje is dat het aanwezige NOS Journaal de enthousiaste dansers en hun coach Joeri geïnterviewd over deze bijzondere wedstrijd.

D-Unit pakte de welverdiende eerste plaats in de categorie Adults.

Bij de Juniors - 12 jaar werden Kids’NBeats 2e, het jongste DJF team Lil’ Unity behaalde geen prijs.

In de categorie - 17 jaar (Varsity) waar voor DJF de crews M.Pire, Major league en Syndicate uitkwamen; zijn in het sterke veld geen prijzen behaald.

Dans is voor iedereen! En dat bevestigen 26 ouders die samen de DJF Parents Crew vormen. Wat begonnen is als een surprise-act voor hun eigen kinderen die in de zes verschillende wedstrijdteams dansen, is uitgeroeid tot een enthousiaste groep ouders die door Hip Hop International uitgenodigd.

 
 

    

 

 

 

 

 

Full Story: https://liemers.gemeentenieuwsonline.nl/nieuws/algemeen/88165/djf-special-heroes-dansen-eerste-wedstrijd-voor-mensen-met-beperking-